Maresme es vesteix de vermell amb el Temps de Maduixes
- Miquel Torrent / Radio SantVi
- 28 abr
- 2 Min. de lectura

El Maresme s'omple de sabor aquesta primavera amb el Temps de Maduixes, un esdeveniment gastronòmic que exalta un dels fruits més emblemàtics de la comarca: la fresa. Organitzada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, la celebració va començar el 26 d'abril i s'allargarà fins a l'1 de juny, amb la participació de 17 municipis.
Durant aquestes jornades, nombrosos restaurants presentaran plats creatius amb la fresa del Maresme com a protagonista, des de combinacions innovadores com salsa de maduixes amb totopos o gaspatxo de maduixes, fins a propostes més elaborades com tàrtar de llagostí amb maduixes o magret d'ànec amb melmelada de maduixes. Els plats es podran acompanyar amb vins i escumosos de la DO Alella, potenciant encara més l’experiència gastronòmica.
El Temps de Maduixes també és una oportunitat per descobrir diferents varietats de fresa de proximitat, com la Gaviota (gran i dolça), la Pájaro (de sabor intens), l’Albion (disponible tot l’any) i la Monterrey (suau amb un toc àcid). A més, els visitants podran comprar directament als productors locals i participar en activitats i visites a explotacions agrícoles.
Municipis participants: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Tiana i Vilassar de Mar.
Com a part de la festa, diversos pobles organitzen també fires locals dedicades a la fresa:
Sant Cebrià de Vallalta acull la 24a Fira de la Maduixa el 27 d'abril.
Sant Iscle de Vallalta celebrarà la 24a Diada Màgica de la Maduixa el 4 de maig.
Sant Pol de Mar organitzarà la seva pròpia Fira de la Maduixa el 10 de maig.
Tota la informació detallada sobre els restaurants i les activitats es pot consultar a la web oficial de la campanya.